Германската компания представи LED светлини с 84 диода.

Лазерните фарове, за чийто дебют в автомобилната индустрия се състезаваха Audi и BMW, не са приоритет за другия производител на луксозни автомобили от Германия – Mercedes-Benz. Компанията от Щутгарт се фокусира върху LED технологията, на която са базирани и най-новите й фарове.

„LED технологията постига аналогични резултати, но с подчертано по-ниски разходи. Освен това тя е и по-надеждна, тъй като не е толкова сложна“, се казва в прессъобщението на Mercedes-Benz.

LED фарове на Mercedes-Benz

Въпросните нови LED фарове на Mercedes-Benz разполагат с по 84 диода, благодарение на които предоставят максимална осветеност и нисък разход на енергия. За сравнение LED фаровете на настоящия CLS имат по 24 диода.

Новите фарове на Mercedes-Benz ще бъдат на пазара в най-скоро време, като ще разполагат и с LED технология на дългите светлини. В този режим фаровете ще доставят осветеност от 600 метра пред автомобила, но без да заслепяват останалите участници в движението, сочи информацията. Това е възможно благодарение на индивидуално работещите диоди, които могат да се изключват в областта, в която е засечен друг автомобил.